"Mijn doel is om die vertrouwde werkelijkheid te herdefiniëren in een boeiende compositie zodat de mensen, in deze jachtige tijd, toch even blijven stilstaan bij een momentopname van de wereld waarin we leven."

Over Diane Mees

Diane Mees (°1956) is een hedendaags kunstenares uit Rijkevorsel. Haar lievelingsmedium is acryl op doek maar ze experimenteert graag met andere dragers en verfsoorten zoals plexiglas, olieverf en bijenwas.

De thema's van haar schilderijen zijn eenvoudige dagelijkse taferelen die ze vastlegt met haar fotocamera tijdens reizen, uitstapjes en wandelingen met haar hond.

Deze foto's bewerkt ze, combineert ze met andere beelden en vereenvoudigt ze tot ze juiste compositie heeft gevonden. Vervolgens gaat ze nauwkeurig te werk om het kleurenpalet te vinden dat de juiste sfeer en emotie oproept.

Dit proces leidt tot geabstraheerde en kleurrijke schilderijen die de verbeelding prikkelen en de aandacht vasthouden. 

 

Biografie

Diane is bijna 25 jaar passioneel bezig met kunst.

Ze studeerde af als lerares Lager Onderwijs en oefende dit beroep met veel plezier uit gedurende 15 jaar. Na haar beslissing om thuis te blijven voor haar kinderen hervond ze haar jeugdpassie voor tekenen en schilderen. Ze startte daarom met een kunstopleiding aan de Kunstacademie van Hoogstraten (IKO).

In de periode 1994 tot en met 2001 volgde ze er een opleiding tekenen. Daarna koos ze voor het atelier schilderen en studeerde na 5 jaar af als laureaat in de schilderkunst in 2006.

Sindsdien werkt Diane vanuit haar atelier in Rijkevorsel en maakt ze deel uit van verschillende schildersgroepen.

Haar meest kritische maar grootste fans zijn haar man en twee dochters.